Yeayy , menang !

Hello and Assalamualaikum :D


Wahh , lamanya tak datang menjenguk korang dekat sini kan ? rindu rindu . meh , nak kasi flying kish dekat pipi gemuk korang tu sikit :P *no worries , pipi aku pun gemuk juga time cuti sekolah ni -.-

So , yeah , taknak merepek meraban dah dalam entry bosan aku ni , hakhakhak .

Haaa , teka teka . apa yang jadi malam semalam ? ada arnab yang mati kelaparan kah ? ada monyet terbang kah ? ada superman datang menolong aku kah ? amboi , banyak betul . tapi , semua salah , hikhik :P malam tadi ada perlawanan bola sepak between Malaysia and Indonesia dalam Sukan Sea - 26 lah :)

Dekat facebook penuh dengan status status berkenaan dengan bola , baik perempuan baik lelaki . tengok page orang tu , pasal bola , tengok orang ni punya page , pasal bola , bila chatting pun pasal bola jugak . Fiuh , semuanya bola kan ? Haih , jangan ada yang harini perut dah menyerupai bola sudah lah . Almaklumlah , bila dah tengok bola tu , mesti ada je air lah , keropok lah , coklat lah setempek dekat depan mata tu , betul dok ? :p

Oh yeah , siapa yang menang ya malam tadi ? Malaysia ke Indonesia ? Harimau Muda ke Garuda ? Yeahh , sudah semestinya lah Harimau Muda kan ? :') 5-4 pulak tu . tengok , hebat tak hebat pemain Malaysia ni ? Hikhik :) terharu den bila tanah tumpah air darahku sendiri menang tau , korang pun mesti terharu sampai meleleh air liur mata kan ? :P

So , yeah , congratulation , congrats and tahniah buat Si Harimau Muda yang sudah membaham Si Garuda dalam masa 120 minit permainan and mengharumkan nama Malaysia seharum-harumnya  :D

To Indonesia , congrats juga sebab dah bawa kekalahan tu untuk Negara korang dan memberi kemenangan buat Malaysia :P lepas ni , kalau tengah game tu jangan lah dok cium cium padang bola tu , sibuk sibuk nak baca mantera and kutuk - kutuk Malaysia , ya Garuda ? :P So , yeah . Garuda sekalian , terima lah hakikat yang korang sudah pun dibaham oleh Harimau Muda . Hah , tu belum lagi lawan dengan Harimau Malaya , kalau lawan dengan Harimau Malaya , habislah korang tinggal rangka je , hahaha :P

Hee , okay lah byebye . Nak kena tiup - tiup habuk dekat rumah ni kejap . Yelah , bibik ku udah pulang ke Indonesia karena Negaranya tewas semalam , jadi ku lah yang perlu meniup habuk habuk di rumah ni , kuang kuang -.-

Byebye <3 

3 comments:

sailaaf said...

game yg penuh debaran kan! hehe

fyqashfqh said...

hee , ha'ah . dup dap dup dap gitu nak tengok siapa yang menang malam tadi , hikhik :D

zareliqa afiqa said...

heheh~ tu lar.dok kutuk2 owg lagi mcm bagus sangat.last2 kena baham~ kikiki ^^