Two + Zero + One + Two

Hello and Assalamualaikum :D


HALOOOOOOOO ! ASSALAMUALAIKUM ! anybody home ? hikhik :P woi , jawab salam tu , tak jawab dosa nanti semakin berganda - ganda , aiyokkkk ~

Hihi , dah hampir sebulan kot aku tak tempek apa - apa entry dekat blog ni , last entry adalah entry yang ini . heh , sorry lah sebab dah lama tak update ini belog , bukan taknak update cuma kekadang tu busy , tak dapat nak berdating berduaan dengan laptop lelama and  kekadang tu rasa M - A - L - A - S yang teramat nak mengupdatenya , lalalalala ~

Oh yeah , harini dah pun masuk hari yang ketiga tahun doribudobelas . eh , dah hari ketiga dah ?! dah 3 January 2012 dah ?! biar betul ?! tampar pipi kiri , tampar pipi kanan . eh , betul lah dah masuk 3 January 2012 . fuyoooooo ! cepatnya masa berlalu , lagi cepat dari KLIA Express yang tiap hari ke hulu ke hilir menghantar penumpang dari KL Sentral ke KLIA dan dari KLIA ke KL Sentral .

Woahhhh , macam tak percaya kan ? 2011 memang banyak meninggalkan kenangan pahit dan manis untuk aku tapi apa boleh buat semua tu dah jadi satu kenangan dalam memori dah , kita dah tak boleh nak putar balik masa walaupun kekadang tu aku sendiri rasa nak jerit jerit panggil doraemon siang malam supaya dia bagi alat putar balik ke masa yang kita inginkan , hahaha -.-

Dah masuk tahun baru ni , segala yang buruk , teruk , tak sedap mata memandang kenalah ubah kepada yang lebih baik dan sedap mata melihatnya , kan ? no more gaduh sana gaduh sini , tipu kanan tipu kiri , buang masa tak tentu hala and macam - macam lagi lah . yeahh , macam selalu yang kita kata ' hari ni mestilah lebih baik dari semalam ' , betul tak ? :)

Bila dah masuk tahun baru ni jugak , kita kenalah juga ada azam yang boleh menjadikan kita seorang manusia yang  berguna , kan ? jadi , apa yang korang azam kan tahun ni ? mesti ada kan ? haa , aku pun ada jugak tau walaupun kekadang tu setiap apa yang aku azamkan pada setiap kali masuk tahun baru tu tak pernah tercapai , ish teruk -.- korang pulak cane ? azam 2011 dah tercapai ke belum ?

Hmm , so yeah , 2012 is my struggle year , the other 95 pun sama jugak , 2012 is your struggle year . oh , tidaaaaaak ! :( 2012 ni lah tahun terakhir aku and kawan - kawan aku pakai uniform sekolah , kain berwarna biru muda , tudung putih , baju putih unless after SPM nanti aku tetiba rasa macam nak masuk Form 6 .

Hmm , semoga tahun 2012 ni dipermudahkan segala urusan oleh - Nya , diberi kemudahan dan kesenangan untuk belajar ilmu yang amat dituntut oleh - Nya dan juga merupakan tahun yang boleh berikan aku and juga the other 95 jalan yang mudah untuk mencapai kejayaan dengan cemerlang dalam SPM :)

Oh yeah , esok 4 January 2011 dah . eh , kenapa dengan 4 January ? takda apa - apa pun cuma esok adalah first day ke sekolah untuk tahun 2012 . wahhh , bestnya , esok aku akan jadi senior , hahaha :P jadi , back to school , ya kawan - kawan , cikgu pun sama , back to school jugak , haha :P

So , Happy New Year . Happy Two + Zero + One + Two = Two Thousand Twelve = 2012 , haha :)

10 comments:

niezam said...

antara sbb sy pilih form 6 adalah sbb sy suke uniform skolah. boleh? hehe :)) tu yang rela tmbh 2 tahun kat skolah menengah.

fyqashfqh said...

haha , boleh boleh . ada juga yang suka uniform sklh , ingatkan takda , hihi . so how ? best tak masuk form 6 ?

niezam said...

Hahaha. bg sy la kan, mestilah best! the best moment in school kot.sbb super senior dekat skolah. dan boleh bajet belia remaja pdhal umo 18 dh tp pakai bj skolah lagi. hehe. :))

fyqashfqh said...

hihi , hye super senior :D best sebab dapat buli junior junior kan bukan sebab apa pun , betul tak ? :P

GincoMerahJambu said...

wow! f6..kagum2..selamat sekolahh

Cik tikah said...

happy new year dear :)

e4ezzati said...

selamat tahun baru dan selamat bersekolah (:

miSs aMaL said...

slmt thn bru eh.:)

Firdaus® said...

selamat tahun baru juga ye =) do follow my blog..

fyqashfqh said...

@GincoMerahJambu : form 6 ? no lah , form 5 baru :)

@cik tikah : happy new year too :)

@e4ezzati : okay , thanks :)

@miSs aMaL : selamat tahun baru juga :)

@Firdaus : okay :)