Singapore Trip - Part 1

Hello and Assalamualaikum :D

Hoi ! Hye hye hye hye hye :D ups , terlebih pulak hye nya , sorry :P budak kecik yang  rindukan blog nya yang dah berhabuk ni memang macam tu , kihkihkih . Haaa , siapa dekat sini rindu aku ? keluarkan biji mata cepat :P *melampau dah tu*

Okay , back to title yang dekat atas tu , nampak kan ? aku and family tercinta telah menjejakkan kaki di bumi Singapore selama 4 hari 3 malam iaitu dari hari Isnin sampai lah Khamis bersamaan dengan berapa haribulan ? oh yeah , bersamaan dengan lima haribulan dobelas tahun dua ribu dobelas sampai lah lapan haribulan dobelas tahun dua ribu dobelas . Hahaha , pahe dok ? dok pahe ? hah , baca lah slow slow ya ? :P

Woahh ! tersangat lah excited sebab first time travel to oversea with family even Singapore tu just next door to Malaysia .  Selama enam belas tahun hidup , ni lah first time tau tak ? korang korang yang comel hensem belaka ni mesti dah banyak berjuta kali travel to oversea kan ? ;)

Now , apa yang aku boleh kata , trip to Singapore kali ni memang awesome even terpaksa duduk panaskan tot tot  for 5 hours dalam kereta :)  eh , naik kereta ? why tak naik flight je ? kan senang . mesti ada yang di antara korang ni berfikiran macam tu , right ? oh yeah , nak tau sebab nya kenapa aku and family tak naik flight je ke sana ? it's because if naik flight macam tak worth it , yelah , one adult dah RM 100++ , ni family aku ni ada 6 orang , so , dah berapa kan ? :) jadi nya , naik lah kereta sebab nya jimat and senang , hikhik :)

Hee , okay , penat dah membaca ? if dah penat , jom layan gambar pulak . Let's go , cayang cayang :')



Haaa , ni lah hotel yang kitorang duduk dekat sana for 4 days . Nama hotel ni Hotel Michael . Location nya ialah Resort World , Sentosa Island . Best je duduk dekat sini tau sebab nya dekat dengan tempat tempat yang menarik around Sentosa Island and yang paling penting dekat dengan Universal Studio . For me , location hotel ni memang kedebabom sebab nya kita boleh dengar event apa yang ada around situ , so , if rasa nak tengok , turun je ke bawah . It's so worth it even we need to pay RM500++ for one night :)

Kitorang sampai dekat Singapore around 2 p.m macam tu , then , kitorang check - in bilik , solat , mandi mandi apa semua , then , malam nya kitorang pergi jalan - jalan itik sama - sama around situ , hee :)

 haha , muka penat duduk dalam kereta selama 5 jam -.-

Hello , pinocchio ! mari tiru gaya pinocchio .


 tak dapat masuk universal studio time first day dekat singapore , bergambar dekat kaunter ticket dia pun jadi lah 

 Hensem okay mamat ni , tergoda kita tau :P

Haaa , gambar yang di bawah ni pula dekat area Crane Dance . Best gila tengok show ni tau , very unique , style and awesome , sakit tekak aku menjerit keterujaan bila tengok crane ni menari - nari bersama pasangan nya , haha . Haa , if korang datang Singapore , pergi lah tengok show Crane Dance ni , free aje  tak payah nak keluarkan duit pun :) Crane Dance show time is on 9 p.m .  








After penat menjerit keterujaan tengok show Crane Dance , kitorang pergi pula dekat area Merlion Singapore . Merlion ni not the original one , yang original dekat Singapore City . Err , not sure street apa but yang sure nya dekat dengan Marina Bay Hotel :)




Okay done . This entry just about first day dekat Singapore je . So , if nak tau another day aku and family dekat sana tunggu lah part yang seterusnya , okay ? :)

2 comments:

hanif said...

best jalan2..
dengar nak masuk Universal Studio..
RM200 sorang betul ker?

fyqashfqh said...

eh , tak lah . manada sampai RM200 :)